Waarom werd van drie circuits het F1-contract plots met een jaar verlengd?

Op korte termijn raakte bekend dat drie circuit hun contract met de Formule 1 verlengden, een opmerkelijk gegeven in volle coronacrisis.


Net als de F1-teams worden ook de racecircuits bijzonder hard geraakt door de coronacrisis. Geen ritjes van zogenaamde ‘autotoeristen’, geen races die georganiseerd worden, en vooral het wegvallen van de F1-race die vaak samen met de ticketverkoop voor de nodige inkomsten moet zorgen.

Vooral de Europese racecircuits zullen hard geraakt worden. Sommigen omdat ze dit jaar geen plaats op de F1-kalender meer krijgen, anderen omdat ze wel een plaats krijgen maar de race verplicht zonder publiek moeten laten doorgaan.

Normaal gesproken betalen de circuits een serieuze ‘organisatiefee’ om een F1-race te mogen organiseren, geld dat vaak door de ticketverkoop en allerlei VIP-arrangementen moet terugverdiend worden.

Liberty Media en de Formule 1 hebben de voorbije dagen van maar liefst drie circuits de contracten met een jaar verlengd: de Hungaroring, Spa-Francorchamps en Monza. Niet geheel toevallig drie circuits die hun race verplicht zonder publiek zullen moeten organiseren.

“We zijn niet in staat om promotoren die zich in financiële moeilijkheden bevinden te ondersteunen, maar we hebben wel langdurige en goede samenwerkingen opgezet,” aldus Brawn tegenover ‘Racefans’.

“Voor sommige circuits hebben we de overeenkomst verlengd omdat ze dit jaar verliezen. Dat geeft hen de nodige stabiliteit.”

‘We zijn redelijk realistisch in onze aanpak. We focussen ons vooral op hoe we er voor kunnen zorgen dat iedereen er in de toekomst nog is.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}