Ecclestone dreigt Silverstone van de F1-kalender te smijten

Staat Silverstone volgend jaar nog op de F1-kalender? Het is een vraag die we ons zo langzaam aan mogen beginnen stellen.
image
Silverstone zit net als Monza in niet al te beste financiële papieren. De organisatoren betalen momenteel zelfs telkens met een jaar vertraging hun organisatievergoeding. Daar hebben ze uitzonderlijk toestemming voor gekregen van Bernie Ecclestone.

“Volgend jaar betalen ze voor dit jaar. Dat hebben we toegestaan want anders was het al eerder over en uit voor Silverstone,” aldus de F1-baas.

In Silverstone moet men naar verluidt een organisatievergoeding betalen die maar de helft is van wat voor sommige andere races betaald moet worden. Silverstone kan in tegenstelling tot heel wat andere races niet op overheidssteun rekenen.

“We hebben een clausule in ons contract waardoor we de race in 2016 kunnen stopzetten en ik weet niet of hij volgend jaar nog zal doorgaan,” aldus Bernie Ecclestone.

Volgens Bernie Ecclestone kan er alvast geen sprake zijn van een lagere organisatievergoeding. In tegenstelling tot diverse geruchten zouden de organisatoren daarom niet bij Bernie Ecclestone gevraagd hebben.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}