Sauber en Force India dienen klacht in bij de EU

De teams van Sauber en Force India hebben bij de Europese Commissie klacht ingediend tegen de ongelijke behandeling van teams in de Formule 1.

In het verleden lieten Sauber en Force India reeds verstaan geen voorstander te zijn van de F1 Strategy Group. De F1 Strategy Group beslist vaak over belangrijke reglementswijzingen en in het beslissingsproces worden de kleinere teams vaak uitgesloten. Bovendien vinden beide teams het ook niet logisch dat de teams die vooraan rijden zoveel meer prijzengeld toebedeeld krijgen dan de kleinere teams.

Het waren ook Sauber en Force India die in 2014 het voorstel om een budgetplafond in te voeren in de Formule 1 volop steunden. Dat voorstel haalde het echter niet, waardoor de ongelijkheid tussen de kleine en grote F1-teams alleen nog maar groter is geworden. Met hun klacht hopen beide teams dat er eindelijk een einde komt aan de ongelijke behandeling van de verschillende F1-teams.

‘Sahara Force India is één van de twee teams die een klacht hebben ingediend bij de Europese Unie waarbij we het huidige bestuur van de Formule 1 en het systeem van de verdeling van de gelden, alsook het opstellen van de regels, in vraag stellen. De manier waarop deze inkomsten verdeeld worden is oneerlijk en onwettig. Omwille van de juridische gesprekken die bezig zijn kunnen we hier verder geen commentaar over geven”, luidde het vandaag in een mededeling van het Sahara Force India F1 team.

Ook Sauber kwam met een gelijkaardige mededeling waarin het team het huidige bestuur en de verdeling van de gelden in vraag stelt.

Indien de Europese Commissie inderdaad vindt dat de klacht van beide F1-teams gegrond is en in strijd is met de wet dan kan dit grote gevolgen hebben voor de manier waarop de Formule 1 als sport bestuurd wordt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}