Ecclestone: “Hamilton moet stoppen met jammeren”

Bernie Ecclestone gelooft nog steeds dat Hamilton dit seizoen opnieuw wereldkampioen zal worden. De F1-baas uitte zich in het verleden meermaals als fan van de Brit, al vindt hij wel dat Hamilton moet stoppen met “jammeren”.

Hamilton moest tijdens de eerste vier races van het seizoen telkens zijn meerdere erkennen in teamgenoot Nico Rosberg. Ook tijdens de laatste drie races van het seizoen was dat het geval. Het leidde bij Hamilton tot de nodige frustraties.

De Brit begon eind vorig seizoen al te klagen over zijn wagen en ook nu het nieuwe F1-seizoen niet al te best van start is gegaan voor Hamilton jammert hij geregeld over onder meer zijn wagen en allerlei andere zaken die tegen zitten. Volgens Bernie Ecclestone moet Hamilton wat minder jammeren.

“Ik heb hem gezegd dat hij het wel voor elkaar krijgt, er moeten immers nog zeventien races gereden worden. Het is niet het einde van de wereld. Hij heeft toch niet gejammerd toen hij won? Lewis moet dat leren,” aldus Ecclestone tegenover ‘The Times’.

Te midden van de mindere prestaties en het gejammer kwam Hamilton dit seizoen al enkele keren negatief in beeld, vooral door zijn feestgedrag dat hij deelt via de sociale media. Deze week nog plaatste Hamilton enkele veelbesproken foto’s op Snapchat waarbij hij stevig aan het feesten was in Miami. Op de foto’s was Hamilton aan het feesten en omringd door schaars geklede dames die de nodige dollars in hun ondergoed hadden steken.

Er kwam in het verleden al meermaals kritiek op het feestgedrag van de Brit. De voorbije twee seizoenen werd echter gesteld dat Hamilton in zijn privétijd kon doen en laten wat hij wil, zo lang hij maar wist te presteren. En laat dat presteren de voorbije weken nu net iets minder zijn …

Hamilton kijkt na amper vier races tegen een achterstand van 43 punten aan. Ondanks die achterstand blijft Ecclestone er van overtuigd dat Hamilton voor de derde keer op rij wereldkampioen zal worden.

“Hij zal nog steeds wereldkampioen worden, daar geloof ik rotsvast in,” besluit de F1-baas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}