Ecclestone "Lewis kan Britse GP niet redden"

Bernie Ecclestone heeft te kennen gegeven dat zelfs de grote populariteit van Lewis Hamilton de Britse GP niet zal kunnen redden.

Deze uitspraak van Ecclestone gaat volledig in tegen de officieuze trend om de Formule 1 kalender aan te passen aan de populariteit van de rijders. Zo werd in het verleden, door de populariteit van Schumacher, besloten om twee GPÂ’s te organiseren in Duitsland, en vanaf volgend seizoen zullen er twee Spaanse GPÂ’s zijn door het succes van Fernanda Alonso.

Het antwoord van Ecclestone sprak boekdelen, toen men hem vroeg of het succes van Lewis Hamilton de Britse GP kon redden. “Neen absoluut niet,” was het antwoord van Ecclestone. “De BRDC weet al gedurende vijf of zes jaar wat ze moeten doen, en ze hebben absoluut niets gedaan om het te veranderen.”

Damon Hill, die voorzitter is van het BRDC, dacht vorige week nog dat het succes van Hamilton wel eens een belangrijke factor zou kunnen spelen tijdens de onderhandelingen met Bernie Ecclestone. Ook hoopte Hill dat uiteindelijk het strijdbijl kon begraven worden tussen Ecclestone en het BRDC.

“Ik heb geen enkel strijdbijl te begraven. Ze moeten gewoon doen wat ik zei dat ze moesten doen, reeds 5 jaar geleden. Ik vind het echt spijtig voor de fans dat we hier in Silverstone nog steeds moeten rijden op een ondermaats circuit,” Besluit Bernie Ecclestone.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023