Ecclestone: “Michael Masi leek soms wat overdonderd in 2021”

F1
F1

Bernie Ecclestone laat weten dat hij de indruk heeft dat Michael Masi het voorbije F1-seizoen soms de indruk gaf overdonderd te zijn.

Maar de voormalige F1-paus zegt ook dat hij vindt dat Masi tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi ook de juiste beslissingen heeft genomen die geleid hebben tot een dramatisch einde van het F1-seizoen 2021 waarin Max Verstappen uiteindelijk kampioen werd.

“Hij was in veel gevallen het hele seizoen overweldigd door zijn baan en dat had misschien wel helemaal niet gemoeten”, vertelde Ecclestone aan de Duitse krant ‘Bild.’ “Maar het was de juiste beslissing om ze te laten racen.”

Michael Masi kwam onder vuur te liggen vanwege zijn beslissing om tijdens de laatste safety car-procedure de gedubbelden tussen Hamilton en Verstappen zich te laten ontdubbelen. De Red Bull-rijder reed immers op vers rubber en zodoende was Lewis Hamilton in de laatste ronde een vogel voor de kat.

Mercedes protesteerde tegen de beslissingen van Masi maar het protest werd verworpen en ze beslisten om niet meer in beroep te gaan. Bernie Ecclestone vindt het protest dat Mercedes indiende “een hoop nonsens.”

“Over beroofd worden, dat is complete en volslagen onzin,” vertelde hij in december aan Sky Sports News. “Deze dingen gebeuren de hele tijd in de sport. We moeten het de wedstrijdleiding niet kwalijk nemen, hij deed precies wat het juiste was om te doen.”

Hoewel Ecclestone vindt dat Masi het tijdens de laatste ronde van de seizoensfinale bij het juiste eind had moet hij wel toegeven dat de Australiër gedurende het seizoen een aantal twijfelachtige beslissingen heeft genomen.

Hij heeft bijvoorbeeld ook zijn twijfels over de beslissing bij het incident tussen Hamilton en Verstappen tijdens de eerste ronde van de GP van Abu Dhabi. Lewis Hamilton ging van de baan in bocht zes en kwam de baan weer op zonder zijn voorsprong in te leveren die hij daarbij gewonnen had. De wedstrijdleiding besliste toen dat er geen actie nodig was.

“Als je er goed over na wilt denken, ging hij in de eerste ronde van die race van het circuit af en kwam er weer op”, zei Ecclestone. “Verstappen bleef op het circuit en deed absoluut niets verkeerd.

“Lewis werd daar helemaal niet voor gestraft, dus hij moet niet te veel klagen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023