Kimi Raikkonen: “Ik zet waarschijnlijk nooit nog een voet in de F1-paddock”

Kimi Raikkonen profielfoto
Alfa Romeo Racing

Afgelopen seizoen zette Kimi Raikkonen in Abu Dhabi een punt achter zijn F1-carrière en als we hem mogen geloven is het best mogelijk dat we hem nooit meer in de F1-paddock zullen zien. 

Na negentien seizoenen in de Formule 1 vond Kimi Raikkonen het welletjes geweest. Met 350 racestarts, 18 poleposities, 103 podiumplaatsen, 21 overwinningen en een wereldtitel mogen we gerust spreken van een rijkgevulde carrière. 

Raikkonen staat bekend als een man van weinig woorden maar is erg populair bij de fans en ook bij zijn collega’s. Nu moet hij na zijn F1-pensioen zijn leven een andere wending geven en het is best mogelijk dat we de wereldkampioen van 2007 niet meer in de paddock zullen zien want naar eigen zeggen vond hij het rijden het enige fijne aan de Formule 1.

“Alleen de tijd zal het uitwijzen,” vertelde hij aan het Duitse ‘BILD.’ “Wat ik al wel weet is dat het rijden het enige is wat ik leuk vond!”

“Misschien zet ik nooit meer een voet in de paddock. Formule 1 was nooit mijn leven. Er waren altijd dingen die belangrijker voor me waren. Daar zal niets aan veranderen.”

“Ik ben niet gestopt omdat ik de kracht niet had, maar omdat ik betere dingen te doen heb dan in vliegtuigen te zitten en in hotels te verblijven.”

Raikkonen laat ook weten dat hij geen specifieke plannen heeft voor de toekomst en dat hij vooral meer tijd wil doorbrengen bij zijn gezin.

“Mijn kinderen willen een hond, maar we hebben nog niets besloten. Misschien is het voor hen genoeg dat ik nu weer meer tijd thuis doorbreng,” besluit Raikkonen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022