Ecclestone: “Mijn fout dat sommige teams financiële problemen hebben”

Recent shockeerde hij de kleinere teams nog door te stellen dat ze enkel in de Formule 1 thuishoren wanneer ze deftige prestaties neerzetten en niet met de bedelbeker langskomen, maar nu trekt Bernie Ecclestone zelf voor een deel het boetekleed aan.
image
De voorbije dagen is de discussie over een eerlijkere verdeling van de gelden in de Formule 1 opnieuw een versnelling hoger geschakeld. Marussia en Caterham zijn niet aanwezig in Austin en dat leidde bij de andere kleine teams tot de nodige discussies over het prijzengeld alsook hun toekomst in de Formule 1.

Bernie Ecclestone heeft zijn mening nu enigszins herzien en beseft dat er iets mis is met de verdeling van de gelden in de Formule 1, al weet hij ook niet goed hoe het opgelost kan worden.

“Er wordt te veel geld op een verkeerde manier verdeeld, waarschijnlijk mijn fout,” aldus Bernie Ecclestone. “Zoals bij zoveel overeenkomsten die gemaakt worden, leek het een goed idee op het moment zelf. Ik weet nu wat er mis is, maar ik weet niet hoe we het kunnen oplossen.”

De voorbije jaren zou Bernie Ecclestone verschillende overeenkomsten gesloten hebben met de grotere teams, waardoor ze zeker zijn van bepaalde inkomsten. De overeenkomsten werden opgemaakt omdat de teams op zich een zekere reputatie hebben in de sport en omdat ze belangrijk zijn voor de toekomst van de Formule 1. Een Formule 1 zonder teams zoals Ferrari, Mercedes, McLaren en Red Bull zou heel wat minder aantrekkingskracht hebben, en met de overeenkomsten wou Bernie Ecclestone ervoor zorgen dat ze niet plots uit de Formule 1 zouden vertrekken.

Zo zou Ferrari naar verluidt zo’n 200 miljoen dollar gekregen hebben voor het seizoen 2013, een seizoen waarin de renstal derde eindigde. Marussia zou dan weer amper 14 miljoen dollar gekregen hebben, een immens groot verschil.

Een F1-team dat in de middenmoot van het veld rijdt zou naar verluidt een werkingsbudget nodig hebben van zo’n 120 miljoen dollar. Het mag dan ook duidelijk zijn dat de verdeling van de gelden in de Formule 1 in de toekomst moet veranderen, al lijkt niemand te weten hoe. Niemand wil immers graag geld weggeven aan iemand anders, maar indien dat niet gebeurt, dan komt de Formule 1 zelf in gevaar.

“Ik denk dat we in een situatie zitten waarbij dat indien voldoende partijen het opgelost willen krijgen, we ook een oplossing zullen vinden. Het is een situatie waarbij de partijen die betrokken zijn bij de sport zelf zullen moeten helpen om de sport te doen overleven en zelf ook opofferingen zullen moeten doen,” besluit Ecclestone.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022