Sauber op weg naar eerste punten van het seizoen?

Veel lachende gezichten bij Sauber na afloop van de kwalificatie. Adrian Sutil slaagde er immers in om Q3 te bereiken, wat doet dromen van de eerste punten van het seizoen.

Sutil reed een tiende tijd maar door de gridpenalty van Jenson Button mag de Duitser als negende aan de race beginnen. Voor Sauber een fantastische uitgangspositie om eindelijk de eerste punten van hets eizoen te behalen.

En die punten zijn dringend nodig want Sauber staat momenteel puntloos tiende in de wk-stand bij de constructeurs. De Zwitserse renstal hoopt echter om in de laatste drie races van het seizoen alsnog Marussia, dat twee punten heeft, voorbij te gaan in de wk-stand. Een negende plaats zorgt immers voor aanzienlijk meer prijzengeld dan een tiende plaats.

“Het was echt een fantastische kwalificatie,” aldus de 31-jarige Adrian Sutil. “Tijdens de derde oefensessie verliep het al goed en voelde de wagen erg goed aan. De temperaturen gingen tijdens de kwalificatie in vergelijking met ’s ochtends enigszins hoger maar de auto bleef erg goed. We hebben een uitstekende prestatie neergezet en we verdienen het dan ook om de eerste keer dit seizoen in Q3 te geraken. Het team heeft uitstekend werk verricht. Ik ben blij voor iedereen in het team. Deze prestatie is enorm belangrijk gezien de situatie waarin het team zich momenteel bevindt en het motiveert.”

Afwachten of Sutil en Sauber vanavond ook daadwerkelijk hun eerste punten van het seizoen kunnen veroveren.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer