Ferrari overwoog motorwissel bij Alonso

Bij Ferrari hebben ze de voorbije dagen overwogen om Fernando Alonso een zesde power unit te geven.

Fernando Alonso liet na afloop van de kwalificatie weten dat men bij Ferrari overwoog om hem een zesde power unit te geven. Indien de renstal dit had gedaan dan zou hij net als Sebastian Vettel vanuit de pitlane hebben moeten starten.

De Italiaanse renstal overwoog dit omdat de motor waarmee Alonso sinds de F1-race in Monza mee reed problemen ondervind en daardoor minder goed presteert.

“We verliezen momenteel door de motor enkele tienden. Door het motorprobleem in Monza zijn we momenteel immers wat beperkt in onze mogelijkheden”, zei Alonso na afloop van de kwalificatie. “We hebben de afgelopen week bekeken of we misschien een zesde motor zouden gebruiken. Daardoor zouden we net als Red Bull vanuit de pitlane moeten starten. We hebben echter besloten om deze race een heel oude motor te gebruiken die iets minder vermogen geeft. Dat zorgt ervoor dat we toch geen startplaatsen moeten inleveren.”

Alonso liet ook weten dat ze bij Ferrari nu alles in het werk stellen om het inzetten van een zesde motor te vermijden.

“Indien we zonder problemen door dit raceweekend en het raceweekend in Brazilië geraken dan moeten we geen straf incasseren in Abu Dhabi. Daar worden dubbele punten uitgedeeld. In Abu Dhabi kunnen we dan met een betere motor rijden.”

“Ik start hier in Austin liever op de zesde plaats met een motor die iets minder goed is dan helemaal achteraan,” besluit de Spanjaard.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}