Rosberg blij met polepositie: “Maar het is de race die telt”

Nico Rosberg veroverde in Austin voor de negende keer dit seizoen de polepositie.

Negen poleposities voor Rosberg dit seizoen, terwijl Hamilton nog maar zeven keer de polepositie wist de te veroveren. Toch is de Duitser op achtervolgen aangewezen wat de strijd voor de titel betreft. 17 punten staat de Duitser immers achter op zijn Britse teamgenoot. Een polepositie is een eerste stap in de goede richting, maar pas morgen worden de punten verdeeld.

Dat beseft uiteraard ook Nico Rosberg, al vormt zijn polepositie wel een ideale uitgangspositie om die kloof morgen te verkleinen.

“Ik ben blij dat ik de polepositie heb veroverd, maar jammer genoeg krijg je daarvoor geen punten,” zei Rosberg na afloop van de kwalificatie. “De balans van de wagen was zeer goed, ook al was het een uitdaging omdat de wind veranderde tussen deze ochtend en vanmiddag. Vanochtend waren de omstandigheden helemaal anders, het was ook veel kouder. De omstandigheden op de baan veranderen constant en het is dan ook niet eenvoudig om alles goed voor elkaar te krijgen.We hebben echter een fantastische wagen en afstelling, ik ben zeer tevreden. De eerste plaats is fantastisch, maar het is morgen tijdens de race dat het telt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print