Ecclestone: “Mogelijk slechts 14 wagens in 2015”

Bernie Ecclestone suggereert dat de kans bestaat dat er volgend jaar slechts veertien wagens en dus ook slechts zeven teams op de startgrid zouden kunnen staan.

Caterham en Marussia zijn dit raceweekend niet van de partij, waardoor er slechts achttien wagens aan de start zullen verschijnen in Austin. Maar kan het nog erger? Ja, dat kan, zo lijkt Bernie Ecclestone te insinueren.

Tegenover Sky Sports heeft Bernie Ecclestone immers laten verstaan dat de kans bestaat dat er volgend jaar eventueel zelfs maar veertien teams op de startgrid staan.

“We kunnen richting veertien wagens gaan. Indien we nog twee teams verliezen dan is het zover. Ik kan niet voorspellen of het ook daadwerkelijk gebeurt, maar met achttien wagens hebben we helemaal nog geen drama,” aldus Ecclestone tegenover Sky Sports.

Sky Sports vroeg Bernie Ecclestone ook of de Formule 1 kleinere teams nodig heeft, waarop hij een gevat antwoord gaf: “We hebben ze nodig indien ze serieuze prestaties neerzetten en niet wanneer ze rondgaan met een beker om te bedelen,” zei Ecclestone.

De uitspraken van Bernie Ecclestone stoten de kleinere teams alvast voor de borst, benieuwd hoe ze op de recentste uitlatingen zullen reageren.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print