Lotus en Force India ontkennen boycot GP van de VS

De teams van Lotus en Force India hebben ontkend dat ze samen met Sauber de GP van de Verenigde Staten gaan boycotten.

Lotus, Force India en Sauber, het zijn de drie F1-teams waarover geregeld geruchten de ronde doen dat ze financiële problemen zouden hebben. In de aanloop naar de GP van de Verenigde Staten ontstonden er geruchten dat de drie teams de race in Austin zouden gaan boycotten om zo meer druk te kunnen zetten op het debat over de kostenbesparingen en een eerlijkere verdeling van het prijzengeld in de Formule 1.

‘The Times’ publiceerde een artikel waarin melding werd gemaakt dat de drie teams een boycot overwegen. Volgens een bron zou de kans vijftig procent bedragen dat de boycot er ook daadwerkelijk komt.

Het zou alvast een nieuw debacle voor de Amerikaanse droom van de Formule 1 betekenen. Na de dramatische race met slechts zes wagens op de startgrid in 2005 zou een boycot van de drie teams immers betekenen dat er zondag nog maar twaalf wagens op de startgrid zouden verschijnen in plaats van tweeëntwintig. Caterham en Marussia zijn immers niet aanwezig in Austin.

Lotus en Force India hebben nu laten weten dat ze zondag gewoon zullen racen, ondanks wat er allemaal gesuggereerd wordt. Lotus deelde dit mee via twitter en ook Gerhard Lopez reageerde op de geruchten. “We zullen zondag racen, daarvoor zijn we hier,” liet het team via twitter weten.

Gerhard Lopez, de eigenaar van het Lotus F1 team, zei dan weer verrast te zijn door de berichtgeving over een eventuele boycot.

“Ik hoor dit verhaal voor het eerst. Ik had geen enkel idee. Ik moet dan ook zeggen dat ik redelijk verrast ben. Ik heb vergaderd met de twee andere teams over de verdeling van de gelden, meer niet”, zei Lopez tegenover Reuters.

Bob Fernley van Force India zegt dan weer van niets te weten.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}