Ecclestone: “Verstappen zal niet snel bij Ferrari of Mercedes een racezitje krijgen”

Volgens voormalig F1-baas Bernie Ecclestone zal het voor Max Verstappen niet eenvoudig worden om in de loop van de komende jaren een racezitje bij Ferrari of Mercedes te krijgen.


De Nederlander werd de voorbije jaren meermaals in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Ferrari of Mercedes. Vooral de Duitse autoconstructeur zou Verstappen al een concreet aanbod gedaan hebben.

Red Bull zorgde er met een nieuw verbeterd contract echter voor dat het Verstappen tot en met 2020 aan zich kon verbinden. Grote vraag is echter wat daarna zal gebeuren.

Het is immers geweten dat de nog steeds maar 20-jarige Max Verstappen, en bij uitbreiding diens entourage, ongeduldig is en liever snel dan laat wil strijden voor de wereldtitel. De voorbije jaren kwam er dan ook al kritiek dat Red Bull hem nog steeds geen bolide heeft kunnen geven waarmee hij kon strijden voor de titel.

Volgend jaar wordt er met Honda-motoren gereden en het is maar de vraag of Verstappen daarmee volgend jaar wel voor de wereldtitel zal kunnen strijden. Een eventuele overstap na 2020 naar Ferrari of Mercedes zou de titelkansen van Verstappen ten goed kunnen komen maar daar moet hij volgens voormalig F1-baas Bernie Ecclestone niet al te veel op rekenen.

“Ik denk niet dat één van de huidige wereldkampioenen hem graag in het team zou hebben,” aldus Ecclestone tegenover Nico Rosberg tijdens een podcast. “Ik denk dat Verstappen nog meer moeilijkheden heeft dan Alonso om een racezitje bij een topteam te versieren. Ik denk dat zowel Ferrari alsook Mercedes hem niet met open armen zouden ontvangen.”

“Laat het ons zo stellen dat je als toprijder binnen het team, en vergeet dan even ‘nummer 1’, dat je niet blij zou zijn indien iemand binnen het team zegt dat Max Verstappen je nieuwe teamgenoot wordt,” aldus Ecclestone. “Dat is een compleet ander verhaal. Sebastian zou het niet graag hebben en Lewis ook niet.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022