“Tien rijders op shortlist van Toro Rosso voor racezitje in 2019”

Het ziet er naar uit dat Toro Rosso voor een moeilijke keuze staat wat haar rijdersduo voor 2019 betreft. Ruim tien rijders zouden kandidaat zijn voor een racezitje bij de Italiaanse renstal.


Ooit zat het talentenprogramma van Red Bull vol met jonge racetalenten die klaar waren voor de Formule 1. Bij momenten was er zelfs een probleem omdat er meer jonge racetalenten stonden te popelen voor een racezitje bij Red Bull of Toro Rosso dan dat er vrije racezitjes waren.

Momenteel zitten ze bij Red Bull echter met het andere uiterste. Nu bekend is dat Pierre Gasly na dit seizoen van Toro Rosso naar grote broer Red Bull gaat, en ook Brendon Hartley moet vrezen voor zijn racezitje wegens ondermaatse prestaties, komen er mogelijk twee racezitjes vrij bij Toro Rosso zonder dat ze eigen jong racetalent hebben dat voldoende goed wordt geacht om de racezitjes in te vullen.

Daardoor zijn er al speculaties dat bijvoorbeeld Daniil Kvyat of Sebastian Buemi terug een racezitje zouden krijgen, maar er zijn daarnaast ook heel wat andere kandidaten van buiten Red Bull die kans maken op een racezitje.

“We hebben niet echt een shortlist, het is eerder een longlist,” aldus Dr. Helmut Marko tegenover ‘Speed Week’. “Er staan tien namen op”.

Op die shortlist zou ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne staan. Daarnaast wordt ook de naam van Robert Kubica vermeld, al hecht die er zelf weinig belang aan: “Het is niet omdat je naam wordt vernoemd dat het ook gebeurt,” aldus de Pool.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022