Fernando Alonso vindt IndyCar “speciaal” na privé-test

Fernando Alonso was enthousiast na zijn test met een IndyCar van Andretti op het Barber Motorsports Park.


De tweevoudige wereldkampioen Formule 1 kreeg een IndyCar-bolide van Andretti Autosports ter beschikking waarmee Carlos Munoz dit jaar de Indy 500 betwistte, uiteraard werd de wagen omgebouwd naar circuit-specificaties.

McLaren wou bij deze test zo weinig mogelijk pottenkijkers, volgens ‘Motorsport’ was er ook niemand aanwezig van chassisbouwer Dallara. Ook de betrokkenheid van IndyCar was miniem omdat het maar een “procedurele” aangelegenheid betrof.

Hoewel de orkaan Gordon roet in het eten dreigde te gooien liet Alonso weten dat hij de bolide in alle omstandigheden aan de tand heeft kunnen voelen.

“Het was een goede, fijne dag,” aldus Alonso. “Ik hou ervan om nieuwe auto’s te testen en het was speciaal om een IndyCar-bolide te testen in circuit-specificaties. Het weer was goed, in de namiddag was er wel wat wind maar in het algemeen was het een goede dag.”

Voor Alonso was het de eerste kennismaking met een IndyCar op een circuit. Zijn vorige ervaring was op een oval, namelijk de legendarische ‘Brickyard’ van Indianapolis tijdens de Indy 500 in 2017.

“Waarschijnlijk zal mijn gevoel mij zeggen dat ik een voorkeur heb voor de circuits omdat ik het al mijn hele leven gewend ben. Maar langs de andere kant was de Indy 500 een heel speciale ervaring en daarom houd ik het op 50/50.”

“Ik denk dat ik ervan hou hoe de auto zich gedraagt op de circuits maar ik hou ook van de manier van competitie op de ovals. Je hebt de zogenaamde ‘tows’ die je goed moet timen, rekening houden met het verkeer en ook de vele inhaalacties die wel wat makkelijker zijn op de ovals, als het aankomt op actie op de baan hield ik heel veel van de Indy 500.”

Hij liet weten dat deze test op zijn ‘bucket list’ stond en ‘Motorsport’ wist uit te vissen dat Andretti Autosports dit jaar al verschillende potentiële testdagen had vastgelegd voor de Spanjaard.

“Dit was iets waar ik al sinds vorig jaar naar uitkijk. Na de Indy 500 had ik al een aantal kansen om de auto te testen in circuit-specificaties maar we vonden de tijd niet. Nu is het er van gekomen en daar ben ik heel blij om.”

“Ik hou ervan om achter een stuur te zitten, zeker in een nieuwe auto. Ik hou ervan om nieuwe ervaringen op te doen en van veel nieuwe dingen te leren van het team en de engineers. Het was een fijne dag.”

Alonso, die op het einde van 2018 de Formule 1 zal verlaten, wil benadrukken dat deze test geen invloed zal hebben op zijn toekomst.

Nog volgens ‘Motorsport’ is chassisbouwer Dallara niet benaderd door McLaren om hen van racewagens te voorzien voor volgend seizoen. Als McLaren volgend jaar instapt in de IndyCar zal het dus naar alle waarschijnlijkheid in een samenwerking met een bestaand team zijn, CEO Zak Brown liet weten dat zijn team deze maand zal beslissen over een eventuele deelname aan de IndyCar.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022