Ecclestone wil meer races

Bernie Ecclestone mag dan wel al 82 lentes tellen, toch draait de motor nog op volle toeren.
Big Bernie vindt dat er vanaf 2014 gerust 22 races op de kalender mogen staan. “De teams kunnen wel leven met zo’n kalender”, meent de Brit. Er kwam echter al kritiek vanwege Fernando Alonso en Martin Whitmarsh, dat een kalender met twintig races al te veel is.

Het komende seizoen zou normaal, net zoals in 2012, twintig races behelzen. Maar met het wegvallen van de GP van New Jersey blijven er nog negentien wedstrijden over. Ecclestone voerde echter gesprekken met Portugal, Turkijke, Frankrijk en Oostenrijk, tot een deal kwam het uiteindelijk toch niet.

Vanaf 2014 komt Rusland erbij op de kalender, met een race in Sochi, en Ecclestone is nog in onderhandeling met Mexico en Thailand. Ook Zuid-Afrika is geïnteresseerd in een terugkeer op de kalender. De laatste keer dat daar gereden werd, was in 1993 op het circuit van Kyalami. Het F1-opperhoofd wil echter richting Kaapstad trekken met zijn karavaan.

“Er werd ons Durban aangeboden als locatie voor een race in Zuid-Afrika, maar ik zou liever naar Kaapstad gaan. Daar zouden we beter af zijn.” meent Ecclestone. “Het gaan om het houden van de races op de juiste locaties”, voegt hij er nog aan toe.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print