Whitmarsh: “We gaan nog drie jaar door met Mercedes”

Martin Whitmarsh heeft vandaag ontkend dat McLaren de intentie heeft om de samenwerking met Mercedes stop te zetten.
image
Er gaan al een tijd geruchten dat McLaren in 2015 zou overstappen naar Honda-krachtbronnen. Dit zou betekenen dat de legendarische combinatie uit de jaren 80 en 90 terug bijeen zou komen. Martin Whitmarsh wil daar echter niet van weten. “We zijn nog steeds zeer tevreden met Mercedes. Zij zijn onze partners, en we zullen samen nog zeker tot en met 2015 voor kampioenschappen proberen te vechten.” legt de teambaas van McLaren uit.

McLaren werkt al sinds 1995 samen met Mercedes, en dat leverde al heel wat successen op. Het Britse team wordt nog zeker drie jaar voorzien van Mercedes-motoren, maar wat daarna gebeurt, dat is volgens Whitmarsh nog heel ver weg. “Mercedes heeft steeds fantastisch werk verricht voor ons. Samen hebben we al heel wat overwinningen behaald, en daar willen we er de komende jaren nog veel aan toevoegen.”

“We zagen al heel wat namen opduiken, zoals Honda, Porsche, en Hyundai. Het zou wel goed zijn voor de sport mochten namen zoals deze de Formule 1 instappen. Vanaf 2014 schieten immers nog enkel Mercedes, Renault, en Ferrari over. De F1 zou er wel varen bij een verscheidenheid aan motorleveranciers. Wij zijn echter heel blij met Mercedes-Benz aan onze zijde!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}