Williams betuigt haar deelneming na overlijden van Hugo Chavez

Afgelopen nacht raakte bekend dat Hugo Chavez, de president van Venezuela overleden is op 58-jarige leeftijd. Ook het Williams F1-team had een nauwe band met Chavez en het stuurde daarom een persbericht uit waarin het haar deelneming wenste uit te spreken.
Maldonado tijdens zijn F1-demo in 2011:
image
Pastor Maldonado rijdt sinds 2011 in de Formule 1. De Venezolaan veroverde een racezitje bij Williams en dat had hij, zoals veel rijders, te danken aan het sponsorgeld dat hij meebracht naar Williams.

Maar dat sponsorgeld kwam bij Maldonado niet van bij de eerste de beste. Maldonado werd als Venezolaan gesteund door de oliemaatschappij PDVSA (Petróleos de Venezuela S.A.), een staatsbedrijf uit Venezuela. Hugo Chavez was een grote fan van Pastor Maldonado en hij steunde dan ook de F1-droom van Maldonado.

Chavez was dan ook begin 2011 aanwezig op een F1-demo die Maldonado gaf in Venezuela. Ook de herverkiezing van Chavez in oktober van vorig jaar was goed nieuws voor Maldonado, aangezien dat betekende dat hij op de steun van het oliebedrijf PDVSA zou kunnen blijven rekenen.

“In een reactie op de bekendmaking dat Hugo Rafael Chávez Frías, de president van Venezuela, na zijn lange strijd tegen kanker overleden is, wenst het Williams F1 team haar deelneming te betuigen tegenover de familie van President Chavez alsook de bevolking van Venezuela,” luidde het in een mededeling van het team.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}