Hamilton: “Ik moet geen mirakels verrichten”

Lewis Hamilton maakte de fel besproken overstap van McLaren naar Mercedes, maar legt dat nu ook extra druk op zijn schouders?
image
Hamilton werd verweten dat hij voor het geld koos. Mercedes presteerde de voorbije drie seizoenen immers ondermaats en het team wil nu eindelijk eens voor de titel kunnen strijden.

Het zwaaide daarom met een lucratief contract voor de Brit en het reorganiseerde enkele afdelingen binnen het team. De verwachtingen zijn opnieuw hoog gespannen en de wintertests waren bemoedigend. Toch voelt Hamilton zelf geen uitermate hoge druk. Er wordt van hem immers niet verwacht dat hij mirakels kan verrichten.

“Ik denk niet dat er specifieke verwachtingen zijn,” aldus Hamilton. “Ik heb het gevoel dat ik carte blanche heb. Het is een jaar waarbij we weten dat we waarschijnlijk niet over het beste pakket zullen beschikken. Het is een uitdaging voor mij.”

“Ik vind ook niet dat er van buitenaf enorme druk is om daadwerkelijk iets te doen met die uitdaging. Ik moet ervan genieten om met het team samen te werken en vooruitgang te boeken.”

Hamilton verschuift het gevoel van druk naar concurrentie. Maar best ook, want in het verleden is reeds meermaals gebleken dat Hamilton niet altijd goed met die druk weet om te gaan.

“Ik denk dat de andere jongens meer druk ondervinden. Zij beschikten over erg goede wagens die geëvolueerd zijn naar de wagens van dit jaar. Zij ondervinden de druk om goede prestaties neer te zetten. Wij kunnen alleen maar winnen,” besluit Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}