Ecclestone wil tot zijn dood F1-baas blijven

Bernie Ecclestone is vastbesloten om nooit af te treden als F1-paus. Ondanks alle commotie die de voorbije weken is ontstaan door enkele uitspraken van de Brit. Zo verklaarde hij enkele dagen geleden nog dat de F1 geen jonge fans nodig heeft.
image
Het jaar 2014 is geen gemakkelijk jaar geweest voor de 84-jarige Ecclestone. Hij is in een rechtszaak verwikkeld geraakt dat er niet enkel voor zorgde dat hij haast gedwongen moest aftreden, maar hem bovendien ook een celstraf zou kunnen opleveren. Maar ‘Mr E kon’ zijn vel redden door een controversiële overeenkomst van 100 miljoen dollar regelen.

Nu alle problemen van de baan zijn, is de Brit vastbesloten zijn decennialange regeerperiode als F1-baas nog lange tijd verder te zetten. “Ja, het is een verschrikkelijk jaar geweest, misschien zelfs het moeilijkste jaar uit mijn leven. Maar ik blijf waar ik ben. De enige manier waarop mijn werk in de Formule 1 ten einde zou kunnen komen, is wanneer ze mij wegdragen in mijn doodskist. En dan nog zorgen ze er beter voor dat de kist goed dicht genageld is.”

Desondanks zei hij tegen het Londens Gulf News dat er toch een mogelijk bestaat dat hij ooit zou aftreden. “Ik heb de F1 altijd geleid op de manier waarvan ik dacht dat het geleid moet worden. En dat is meestal goed gedaan. Soms heb ik het bij het verkeerde eind maar meestal niet. De minuut dat ik niet meer het beste voor de sport kan doen, stop ik ermee.”

Geschreven door Catya Leroux
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}