Räikkönen ook in 2016 bij Ferrari?

Kimi Räikkönen ziet zichzelf, als alles goed gaat, ook na volgend seizoen nog bij Ferrari rijden.
image
Men is ervan overtuigd dat Räikkönen volgend seizoen gewoon voor de Scuderia rijdt. De Fin krijgt de komende jaren waarschijnlijk zijn goede vriend Sebastian Vettel als teamgenoot bij het Italiaanse team. De Fin heeft nog een contract en zou al aan het samenwerken zijn met de ingenieurs voor de bolide van volgend seizoen.

Enkele maanden geleden was er nog twijfel of de wereldkampioen van 2007 zich nog lange tijd aan het team wou verbinden, na de teleurstellende resultaten. Zo had hij het dit jaar moeilijk om teamgenoot Alonso bij te houden.

Maar na de race in Brazilië heeft Marco Mattiacci Räikkönen bejubeld met zijn vooruitgang en zei dat de Fin nu de problemen met zijn bolide begrijpt. Dat probleem zou liggen aan de voorbanden, die vorig jaar langer meegingen.

Nu zou de Fin optimistisch zijn naar de toekomst toe. “Als je niet kan winnen, is het een seizoen om te vergeten,” verklaarde Räikkönen. “Maar we hebben heel wat geleerd dit jaar, wat ons volgend jaar kan helpen.” De Fin kijkt zelfs verder dan enkel nog volgend seizoen: “Als ik volgend jaar weer goede resultaten kan neerzetten, waarom zou ik dan niet bij Ferrari blijven in 2016?”

Geschreven door Catya Leroux
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print