Eddie Jordan: “Het Alpine F1 team dat 820 miljoen euro waard is? Belachelijk!”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Voormalig F1-teambaas Eddie Jordan reageert vol ongeloof op de investering van 200 miljoen euro in het Alpine F1 team die gisteren werd aangekondigd. Die waardeert de F1-renstal op maar liefst 820 miljoen euro, volgens Jordan een belachelijk hoog bedrag.

Gisteren raakte bekend dat investeerders, waaronder Hollywood-acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney, een belang van 24 procent in het Alpine F1 team hebben genomen. Met de investering gaat een bedrag van 200 miljoen euro gepaard, dat de volledige renstal waardeert op zo’n 820 miljoen euro. Volgens Eddie Jordan is die waardering van het Alpine F1 team belachelijk hoog.

“Ik geloof het niet,” haalde Eddie Jordan uit tijdens een interview met ‘GB News’. “Eerst en vooral wil ik niet zeggen dat het ‘fake news’ is. Maar vanuit het waarderingsperspectief klopt het financieel model niet. Dat ten eerste.”

“Het is allemaal zeer mooi en sexy om deze cijfers op iets te plakken maar ze moeten door iets ondersteund worden en geverifieerd.”

“Wat ik heb opgemerkt is dat er niet echt een reactie van Alpine of Renault, dat een belangrijke aandeelhouder is, is gekomen. Dat op zich vind ik vreemd.”

“Om iets te waarderen tegen 700 miljoen Britse pond, dat is belachelijk, het is lachwekkend. Wat betekent dit voor de waardering van teams zoals Ferrari, Mercedes of Red Bull?”

“Het is de waarde die ik toeschrijf aan die teams. Alpine komt niet eens in de buurt van die teams.”