Max Verstappen blikt vooruit naar Oostenrijk: “Dit wordt een hectisch raceweekend”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Als wk-leider en met een grote voorsprong zakt Max Verstappen af naar de GP van Oostenrijk, een thuisrace voor Red Bull. Verstappen kijkt er dan ook naar uit om op de Red Bull Ring te racen.

Op de Red Bull Ring zal na het raceweekend in Azerbeidzjan voor de tweede keer dit seizoen een sprintrace georganiseerd worden. Dat betekent een ‘normale’ kwalificatie op vrijdag voor de race op zondag en op zaterdagochtend een zogenaamde ‘Sprint Shootout’ als kwalificatie voor de sprintrace.

“Dit is de tweede sprintrace van het seizoen. Die weekenden zijn altijd wat hectischer en complexer dan een normaal raceweekend. Het weer ziet er ook een beetje onvoorspelbaar uit, dus dat zal zeker een en ander door elkaar gooien,” aldus Verstappen die opnieuw een enorme steun van de fans verwacht, zowel op als rondom het circuit.

“Natuurlijk is Oostenrijk een thuisrace voor ons. Ik kijk al uit naar alle support langs de baan, hopelijk kunnen we een mooie show neerzetten voor iedereen op de tribunes. Het is altijd mooi om in Oostenrijk te zijn en ik kijk ernaar uit om hopelijk nog een trofee aan de collectie voor het team toe te kunnen voegen. We hebben er al goede resultaten behaald.”

“Samen met Yuki heb ik in aanloop naar de race nog wat lol gehad. We hebben met een paar megatrucks in een steengroeve gereden. We hadden samen veel plezier en het is altijd mooi wat Red Bull voor ons bedenkt om te doen!”