Lawrence Stroll: “Ik zou geridderd moeten worden omdat ik Aston Martin heb gered”

Aston Martin media
Aston Martin media

Aston Martin werd enkele jaren geleden door Lawrence Stroll gered van de ondergang, iets waarvoor hij naar eigen zeggen meer krediet en respect verdient. Stroll is altijd vol van zichzelf en dat is nu niet anders want hij vindt zelfs dat hij ‘geridderd’ zou moeten worden omdat hij Aston Martin heeft gered.

Het was in januari 2020 dat Lawrence Stroll een consortium van investeerders bij elkaar bracht om Aston Martin van de ondergang te redden. Stroll investeerde ook zelf ongelooflijk veel geld en het Racing Point F1 team werd omgevormd naar het Aston Martin F1 team.

De ommekeer lijkt een succes niet alleen op sportief vlak, Aston Martin is dit seizoen bijzonder competitief in de Formule 1, maar ook op financieel vlak want de Britse fabrikant van luxesportwagens is bezig met een ingrijpende transformatie waarbij er heel wat nieuwe modellen zijn.

De 63-jarige Lawrence Stroll vindt alvast dat hij meer krediet verdient voor wat hij met Aston Martin heeft gedaan: redden van de ondergang en opnieuw succesvol maken.

“Ik zou geridderd moeten worden voor wat ik gedaan heb. Ik heb duizenden jobs gered en met honderden miljoenen die geïnvesteerd werden een nieuwe F1-fabriek gebouwd,” vertelde Stroll op maandag voorafgaand aan de ‘Aston Martin Lagonda’s capital markets day’.

Lawrence Stroll investeerde zelf zo’n 2 miljard euro in het kapitaal van Aston Martin.

“De investering is duizelingwekkend te noemen,” aldus Stroll. “Het bewijst hoe enorm ik in dit bedrijf geloof. Je investeert niet zoveel wanneer je niet in de toekomst van dit bedrijf gelooft.”