“Een clash tussen Verstappen en Ricciardo was onvermijdbaar”

Tijdens de GP van Hongarije kwam het tot een aanrijding tussen de teamgenoten Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Volgens Red Bull-teambaas was het echter onvermijdbaar dat het ooit tot een clash zou komen tussen Verstappen en Ricciardo.

Het was nog geen incident zoals de voorbije jaren met Lewis Hamilton en Nico Rosberg bij Mercedes. De vergelijking werd door sommigen echter al wel gemaakt.

Bij Red Bull houden ze voorafgaand aan een race telkens een briefing en ook deze keer werd er gewaarschuwd dat een aanrijding tussen beiden teamgenoten vermeden diende te worden.

“We hebben het zondagochtend besproken, zoals we dat tijdens iedere grand prix doen: ‘Jullie starten naast elkaar. Geef elkaar alstublieft de ruimte in de bochten 1 en 2. Dietrich (Mateschitz) is hier deze namiddag. Laat ons geen carbon met elkaar uitwisselen’. Beide rijders gingen akkoord en uiteraard, wanneer de rode lichten uitgaan, is dat plots helemaal vergeten.”

Volgens Christian Horner was het simpelweg onvermijdbaar dat het ooit tot een clash zou komen tussen Verstappen en Ricciardo.

“Het is echter de eerste keer in achttien maanden dat dit is voorgevallen en als je ziet hoe vaak het erg close is geweest, hoe close ze met elkaar strijden, dan was het onvermijdbaar dat zoiets ooit zou gebeuren. Het belangrijkste is echter hoe ze er allebei vervolgens mee zijn omgegaan.”

“Max was volwassen genoeg om te erkennen dat hij een fout had gemaakt. Hij verontschuldigde zich bij Daniel en het team. Daniel had vervolgens de tijd om alles in perspectief te zien en aanvaardde de verontschuldigingen,” besluit Horner.
a:0:{}
Mercedes toont ons een dag uit het leven van haar demonstratieteam uit de Formule 1. We volgen hen tijdens een demo tijdens het Goodwood Festival of Speed.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer