Vandoorne na testdag in Hongarije: “Een erg nuttige en productieve dag”

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne blikt tevreden terug op zijn testdag gisteren tijdens de in-season test op het F1-circuit van Hongarije.

Vandoorne finishte zondag voor het eerst dit seizoen in de punten en mocht gisteren al meteen opnieuw in de McLaren MCL32 plaatsnemen om te testen. Vandoorne legde in totaal 72 ronden af, of net iets meer dan de raceafstand van de GP van Hongarije.

Dat hadden er meer kunnen zijn, ware het niet dat er vlak voor de middagpauze een probleem was met de wagen van Vandoorne. Het duurde vervolgens meer dan twee uur alvorens Vandoorne tijdens de namiddagsessie op de baan kon gaan.

Lange tijd stond Vandoorne met de snelste tijd achter zijn naam maar letterlijk in de slotminuten van de test was het Charles Leclerc die in de Ferrari nog net onder de tijd van Vandoorne ging.

“Het was ondanks het probleem dat we kenden een erg productieve dag,” blikt Vandoorne terug op zijn testdag op de Hungaroring. “We hebben enkele nieuwe zaken op de wagen geplaatst om uit te testen. Het betekende niets extreem maar gaf ons heel wat nuttige data die ons konden helpen om meer te leren over de wagen en de onderdelen.”

“We hebben een druk programma op beide dagen en hopelijk kunnen we na de zomerpauze bewijzen dat we opnieuw een stap vooruitgezet hebben en bijkomende verbeteringen hebben doorheen de rest van het seizoen.”

Volgens Vandoorne vormen tests zoals die van in Hongarije een unieke kans om allerlei zaken uit te testen die tijdens een raceweekend niet uitgetest kunnen worden.

“Een test na een raceweekend is altijd zeer waardevol voor het team en het geeft ons een mooie kans om zaken na te gaan die goed of niet goed gingen, alsook nieuwe onderdelen uit te testen die te risicovol waren om ze tijdens een sessie van het raceweekend uit te proberen. We hadden een redelijk goed weekend in Hongarije en bevonden ons constant in de top tien. Ik hoop dat ook Lando op de tweede testdag een goede dag heeft en heel wat nuttige info kan verzamelen voordat het team een welverdiende vakantie aanvat,” besluit Vandoorne.
a:0:{}
Fernando Alonso beslist in de loop van de komende weken over zijn toekomst. De Spanjaard staat voor een cruciale keuze: blijft hij bij McLaren en zo niet, blijft hij dan in de Formule 1 of niet?
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print