Een nieuwe F1-kalender zonder België, Nederland en Italië?

Het Duitse ‘Bild’ zou meer details hebben verkregen over een herwerkte F1-kalender voor 2020. Daarbij ontbreken enkele opvallende landen op de kalender.


Nadat eerder al de Britse ‘BBC’ berichtte dat er op een nieuwe F1-kalender 2020 twee races in Oostenrijk en twee races in Groot-Brittannië zouden staan heeft het Duitse ‘Bild’ nu bijkomende info verkregen over de mogelijke nieuwe F1-kalender dit jaar.

Algemeen is geweten dat de Formule 1 naar een kalender van 15 à 18 races streeft. Volgens ‘Bild’ zou er sprake zijn van een F1-kalender met 17 races en om dat aantal te bereiken zouden er soms twee races op hetzelfde circuit moeten plaatsvinden.

Opvallend is dat er naast twee verschillende races in Oostenrijk en Groot-Brittannië op de F1-kalender van Bild ook sprake is van twee opeenvolgende races in Hongarije, dat laatste is compleet nieuw.

Eveneens opmerkelijk is dat er van drie belangrijke landen helemaal geen sprake is op de F1-kalender van Bild: België, Nederland en Italië.

Italië zou na de enorme uitbraak van het coronavirus van de kalender blijven en pas volgend jaar terugkeren op de F1-kalender. In België en Nederland zou het omwille van regeringsbeslissingen niet mogelijk zijn om te racen. Daarnaast zou het voor Zandvoort financieel niet haalbaar zijn om een race zonder publiek te organiseren.

Ook Spanje haalt de kalender niet maar Spanje wist zelfs maar in allerlaatste instantie op de oorspronkelijke kalender te geraken. Gezien de zware uitbraak van het coronavirus in Spanje is ook dat geen verrassing dat er in 2020 niet geracet zou worden.

Voorlopig blijft het echter gissen naar de nieuwe F1-kalender voor 2020 maar onderstaande kalender van Bild lijkt erg aannemelijk.

– 5 en 12 juli: GP van Oostenrijk

– 26 juli en 2 augustus: GP van Groot-Brittannië

– 16 en 23 augustus: GP van Hongarije

– 6 september: GP van Azerbeidzjan

– 20 september: GP van Singapore

– 27 september: GP van Rusland

– 4 oktober: GP van China

– 11 oktober: GP van Japan

– 25 oktober: GP van Amerika

– 1 november: GP van Mexico

– 8 november: GP van Brazilië

– 22 november: GP van Vietnam

– 6 december: GP van Bahrein

– 13 december: GP van Abu Dhabi

De organisatie van de GP van België reageerde al op het nieuws door te stellen dat ze nog steeds wachten op een beslissing van de regering of ze eventueel op 30 augustus een race achter gesloten deuren mogen organiseren.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print