“Wat normaal niet kan, kan nu wel”: GP van Spanje in augustus?

Spanje en het Circuit de Barcelona-Catalunya voegen zich toe aan een rijtje met circuits die een F1-race zonder publiek willen organiseren.


Sinds de bekendmaking dat de Formule 1 op 5 juli het F1-seizoen 2020 wil laten beginnen verschijnt de ene na de andere mogelijke F1-kalender. Op die van het Duitse ‘Bild’ vinden we zelfs België, Nederland, Italië en Spanje niet terug.

Dat staat echter haaks op de signalen die we vanuit Spanje krijgen want Joan Fonsere, de baas van het Circuit de Barcelona-Catalunya, laat verstaan dat ze deze zomer een F1-race zonder publiek willen organiseren.

“Van bij het begin hebben we Chase Carey voorgesteld om op de kalender te staan,” aldus Fonsere tegenover ‘Autosport’.

“Indien we er mee voor kunnen zorgen dat de F1 hier sterker en beter als kampioenschap uit kan komen dan willen we daar graag bij helpen.”

“We hebben hen de mogelijkheid aangeboden om in Barcelona een race te organiseren, we hebben ruim dertig jaar ervaring en op logistiek vlak hebben we een erg goede ligging. We staan in nauw contact met de F1 en zijn constant in gesprek over een mogelijke nieuwe datum dit seizoen.”

En die nieuwe datum kon dan mogelijk in juli of augustus vallen. Andere jaren wordt Spanje dan overspoeld door toeristen maar deze keer zou het geen enkel probleem zijn om zonder publiek een race te organiseren.

“Ze hebben ons gevraagd of een bepaalde datum onmogelijk was en daar hebben we ‘nee’ op geantwoord,” aldus Fonsere. “We willen een race organiseren en alles in het werk stellen om de F1 te helpen.”

“Normaal zou augustus absoluut onmogelijk zijn omdat het vakantieseizoen dan volop bezig is maar 2020 zal een volledig ander jaar worden met een compleet andere kalender.”

“Indien je mij een jaar geleden zou gevraagd hebben of augustus ging dan zou ik geantwoord hebben: ‘Nee, alsjeblieft niet!’ Maar nu is alles anders.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}