“Carlos Sainz heeft de geruchten over Ferrari zelf gelanceerd”

Volgens Olav Mol heeft Carlos Sainz de geruchtenmolen rondom zichzelf als mogelijke opvolger voor Sebastian Vettel zelf gelanceerd.


Een week geleden schakelde de geruchtenmolen rond Sebastian Vettel en zijn toekomst bij Ferrari een versnelling hoger. Ferrari zou de Duitser een contract van slechts één jaar aangeboden hebben en dat ook nog eens verbonden aan een serieuze salarisverlaging.

Ferrari zou met Antonio Giovinazzi, Daniel Ricciardo en Carlos Sainz drie rijders op een shortlist hebben staan als mogelijke vervanger. Vooral die laatste zou zichzelf in de kijker geplaatst hebben, zo meent Olav Mol.

“Ik ken die Sainz’en een beetje en die hebben dat gewoon zelf naar buiten gebracht,” zei Olav Mol in de podcast ‘F1 aan Tafel’ van ‘Grand Prix Radio’.

“Mocht het echt een optie zijn voor Sainz, dan is het naar mijn idee veel te vroeg. Hij moet al heel hard werken om dit niveau te halen en als Ferrari-coureur komt er toch net even wat meer druk bij kijken. Leclerc had daar eerst ook wel wat moeite mee.”

Sainz eindigde vorig jaar als zesde in het kampioenschap maar dat betekent volgens Olav Mol nog niet dat de Spanjaard klaar is om voor Ferrari te rijden.

“Ik weet niet of Sainz sterk genoeg is voor Ferrari. Hij is erg sterk op de zondag, maar daarvoor is hij gewoon niet constant genoeg. Ik heb niet het idee dat hij even vloeibaar binnenloopt bij Ferrari om even de saus op de pasta te worden bij Ferrari,” eindigt Olav Mol met een kwinkslag.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}