“Hoe durft de F1 zo’n roekeloze aankondiging te doen terwijl nog zoveel onbekend is?”

Paul Hembery, de voormalige baas van Pirelli in de Formule 1, noemt het plan om weer te gaan racen in juli ronduit roekeloos.


De geruchten dat het Formule 1-seizoen zou afgetrapt worden in juli met twee races in Oostenrijk achter gesloten deuren worden steeds luider. Onder impuls van Red Bull en met de steun van de F1 zijn er onderhandelingen gestart met Oostenrijks regering.

Het is de bedoeling om ook in Silverstone iets gelijkaardig te organiseren, de voormalige topman van Pirelli Paul Hembery vindt die plannen roekeloos.

“Hoe kun je een aankondiging doen met zoveel onbekende factoren?” vertelt hij tegenover ‘The Sun’.

“Europa zit in een lockdown, dus elk idee van racen in juli zou roekeloos zijn gezien de onbekende factoren. Als er een verklaring van de F1 zou geweest zijn, dan moest het een annulering van het seizoen zijn en het werken aan een echt plan B.”

“Het gaat allemaal om geld en overleven, net zoals elk ander bedrijf. De Formule 1 is daar niet immuun voor.”

Voor de Formule 1 is het seizoen 2020 immers van levensbelang, het nieuwe concorde agreement wordt niet ondertekend en een crisis met de omvang van COVID-19 zou er ook kunnen voor zorgen dat een aantal grote constructeurs zich zouden kunnen terugtrekken uit de sport.

“Eerst kwam het voor Liberty goed uit om het te laten aanslepen,” gaat Hembery verder. “Want hoe langer het aansleepte, hoe meer de onderhandelingsmacht van de teams verminderde.”

“Nu bestaat het risico dat de autofabrikanten zich terugtrekken als een manier om kosten te besparen.”

“Hun contract met de F1 gaat verlopen dus als hun bazen op zoek zijn naar een besparing van driehonderd miljoen pond dan kunnen ze beslissen om uit de F1 te stappen.”

“Vergeet dit seizoen. De onzekerheid met de pandemie dreigt de finishvlag voor de F1 zelf te worden,” besloot de voormalig Pirelli-baas.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}