Max Verstappen: “Een omgekeerde race op Spa-Francorchamps zou enorm eng zijn”

Red Bull heeft concreet bestudeerd of een omgekeerde race op de Red Bull Ring mogelijk was. Dergelijke race op Spa-Francorchamps organiseren zou dan weer quasi onmogelijk zijn.


Om dit jaar nog voldoende races op de F1-kalender te krijgen werd het idee gelanceerd om omgekeerde F1-races te organiseren. Vooral het circuit van Silverstone of de Red Bull Ring werden daarbij genoemd.

Volgens Max verstappen zou het op verschillende circuits zeker en vast mogelijk zijn om races in omgekeerde richting te organiseren.

“Op sommige circuits zou het kunnen”, aldus Verstappen tijdens de podcast ‘Talking Bulls’ met Alex Albon en Christian Horner.

Red Bull zou dit zelfs bestudeerd hebben voor de Red Bull Ring maar er waren volgens Christian Horner te veel obstakels.

“We hebben bekeken of het in Oostenrijk mogelijk was maar de grote hoeveelheid aanpassingen die je voor de veiligheid moet doen zijn enorm. Alle vangrails enz. staan niet goed en ook de grindbakken moeten serieus aangepast worden.”

De Red Bull Ring zou volgens Christian Horner een logische keuze geweest zijn voor een eventuele ‘omgekeerde race’ maar er zijn ook circuits zoals Spa-Francorchamps waarop zo’n race quasi onmogelijk is.

Ook Max Verstappen vindt dat. De Nederlander gaf ooit een demo op het circuit waarbij hij in tegenovergestelde richting over Eau Rouge naar beneden reed.

“Het is enorm eng om die bocht vanaf de andere kant te nemen. Het is dan een volledig blinde bocht waarbij je plots naar beneden gaat en naar links moet rijden,” aldus Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner