“Een overwinning voor Fernando Alonso in 2024 is niet onmogelijk”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens F1-analist Jolyon Palmer was de verrassing van 2023 het sterk presterende Aston Martin, zeker tijdens de eerste races was Fernando Alonso bijna een vaste klant op het podium. Volgens Palmer is het ook niet onmogelijk dat Alonso dit jaar een race weet te winnen.

Ze begonnen bij Aston Martin ijzersterk maar naarmate het seizoen vorderde kregen ze het moeilijker om teams als McLaren en Ferrari bij te benen, maar toch vindt Palmer de formatie uit Silverstone nog steeds de verrassing van het seizoen.

“Dit was een enorm ‘feel good-verhaal’ en een geweldige verhaallijn gedurende het seizoen,” aldus Palmer. “Wie had kunnen voorspellen dat we voor het eerst sinds tien jaar Fernando Alonso weer op regelmatige basis in de voorste gelederen zouden zien? Het was een enorme prestatie voor Aston Martin om in Bahrein zo een wapen van een auto los te laten en ze waren er ook in geslaagd om de juiste rijder aan te trekken om er het maximale uit te halen. De rijstijl van Alonso paste heel goed bij de auto, die vooral sterk was op het vlak van tractie, en hij laat zien dat hij nog altijd in topvorm is, zelfs op 42-jarige leeftijd.”

Alonso heeft dan wel een sterk seizoen achter de rug maar de kers ontbrak misschien wel in de vorm van een raceoverwinning. Palmer durft niet uit te sluiten dat het in 2024 wel mogelijk is dat we Alonso op de hoogste trede van het podium mogen begroeten.

“Het enige dat ontbrak aan zijn gedroomde terugkeer was die 33ste raceoverwinning en hij was er zo dichtbij. Het feit dat het team gedurende het seizoen wat weggedeemsterd is kan iets zijn om je zorgen over te maken, maar als ze nog eens een sterke winter kunnen doormaken behoort een overwinning voor Alonso zeker tot de mogelijkheden.”