Een straffe voorspelling: “Max Verstappen wordt tot 2026 ieder jaar F1-kampioen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voormalig F1-piloot Felipe Massa heeft een straffe voorspelling gedaan. Volgens de vice-wereldkampioen van 2008 zal Max Verstappen ook de komende jaren telkens F1-kampioen worden en dit tot in 2026 een nieuw F1-reglement in werking treed.

Red Bull en Max Verstappen domineren momenteel op een haast ongeziene wijze de Formule 1. Verstappen lijkt onbedreigd richting een derde wereldtitel te rijden en volgens Felipe Massa zal Verstappen ook de komende jaren de ene na de andere wereldtitel behalen.

Tot 2026 blijft het technisch reglement in de Formule 1 grotendeels hetzelfde en dat zal er volgens Felipe Massa voor zorgen dat Max Verstappen quasi onbedreigd de ene na de andere wereldtitel zal behalen. Massa denkt dat pas bij de invoering van het nieuwe motorreglement in 2026 de krachtsverhoudingen opnieuw overhoop gehaald zullen worden.

“Ik denk dat Max Verstappen tot in 2026, wanneer er een reglementswijziging plaatsvindt, alles zal winnen,” aldus Felipe Massa tegenover ‘Marca’ die dus ook niet denkt dat Verstappen in de dominante Red Bull F1-bolide door zijn teamgenoot bedreigd zal worden. “Het reglement blijft hetzelfde en Verstappen is superieur, Red Bull is superieur. Dus tot in 2026 kunnen we verwachten dat Verstappen al de wereldtitels wint.”