Lando Norris: “We gaan bij McLaren naar de meest opwindende fase”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Het McLaren F1 team heeft de voorbije races duidelijk een serieuze stap vooruit gezet. Lando Norris blijft het moeilijk vinden om in te schatten waar McLaren zich nu juist bevindt maar hij kijkt uit naar de meest opwindende fase die er nu zit aan te komen.

“Waar we ons nu in het verhaal bevinden? Dat is moeilijk om te zeggen omdat het op en neer is gegaan, maar ik wil geloven dat we ons nu in de meest opwindende fase bevinden van wat we hebben,” vertelde Norris tegenover het Australische ‘Speedcafe’. “Er is enorm hard gewerkt in het McLaren Technology Centre en hoe men daar heeft geprobeerd om de wagen verder te ontwikkelen, de ambitie om met nieuwe ideeën te komen.”

Lando Norris was ook vol lof over het werk dat Andrea Stella heeft verricht nadat hij de rol van teambaas bij McLaren over nam van Andreas Seidl.

“Sinds Andrea is gekomen is er een serieuze opwaartse trend op het vlak van de vibes die er zijn en de sfeer of het vlak van ontwikkelingen,” aldus Norris. Daarnaast zijn er ook nieuwe mensen aangetrokken die volgens Norris ook vanaf 2024 in belangrijke mate zullen bijdragen aan de resultaten van McLaren.

“Er zijn enkele goede mensen die overkomen van Ferrari en Red Bull,” blikt Norris vooruit. “Mensen die erg veel respect, kennis en expertise hebben op verschillende vlakken.”

“Ze lijken de kennis en een duidelijkere visie hebben over wat echt moet veranderen, dat geeft erg veel vertrouwen.”

“Ik kijk uit naar wat er komt want ik geloof dat het meer opwindend is dan waar we ons hadden kunnen bevinden. Op veel vlakken is er een mooie stap vooruit gezet,” besluit Norris.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner