“Een teambuilding kan Renault betere resultaten bezorgen”

Renault F1-piloot Daniel Ricciardo heeft enkele ideeën om met zijn team tot betere resultaten te komen. Samen meer tijd doorbrengen, weg van het circuit, is er daar een van.


“Ik heb enkele ideeën, dingen die ik beter kan doen,” aldus Ricciardo volgens ‘Crash.net’. “Ik heb het gevoel dat ik me goed in het team geïntegreerd heb maar als ik terugkijk dan heb ik het idee dat ik meer kan doen.”

“Ik wil meer wat meer ‘aanwezigheid’ alvorens het seizoen begint, voor we beginnen te testen. Ik heb enkele ideeën die we als team kunnen doen om ons goed aan het seizoen te doen beginnen, niet alleen op technisch vlak maar ook als team.”

“Ik wil naar Barcelona kunnen gaan met het gevoel dat we een ‘momentum’ hebben nog voor het seizoen echt begint.”

Ricciardo wil duidelijk dat de onderlinge band in het Renault F1 team versterkt wordt, iets dat volgens Ricciardo indirect ook tot betere resultaten kan leiden.

“Wat dingen voor de moraal in het team, noem het een teambuilding en enkele activiteiten. Tijd doorbrengen met het team, zelfs weg van het circuit.”

Volgens de Australiër is zelfs het contact met teamleden zoals Cyril Abiteboul tijdens een raceweekend erg beperkt. Om de onderlinge samenwerking te verbeteren mag het dus allemaal wat intenser, de onderlinge relatie tussen de teamleden.

“Op het circuit zeg ik zelfs soms niet veel meer dan ‘hallo’ tegen Cyril. We hebben het vaak zo enorm druk. Op het circuit heb je niet echt ‘quality time’.”

“We moeten de relatie en samenwerking naar het volgende niveau krijgen en samen tijd doorbrengen weg van het circuit is goed daarvoor.”

“Je moet dat gevoel krijgen, zelfs voor de jongens, dat ze elkaar wat beter leren kennen. Je wil dan ook iets harder voor elkaar werken en er voor zorgen dat er mooie dingen gebeuren,” besloot Ricciardo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021