“Honda heeft het dit jaar veel beter gedaan dan Ferrari”

Iedereen sprak het voorbije seizoen over de dominantie van de Ferrari-motor maar volgens Andy Cowell van Mercedes moeten we vooral Honda prijzen voor het voorbije seizoen.


Honda bevond zich de voorbije jaren als motorleverancier in een zeer moeilijke situatie. De resultaten met McLaren vielen serieus tegen en toen de samenwerking met McLaren werd stopgezet leek een afscheid van de F1 zelfs nakende.

Uiteindelijk wisselde Toro Rosso de Renault-motoren in voor exemplaren van Honda en was het aan de Japanners om zich vorig jaar te bewijzen. Uiteindelijk besloot Red Bull om ook haar hoofdteam van Honda-motoren te voorzien en de basis werd gelegd voor het succesvolle F1-seizoen 2019.

Akkoord, meestrijden voor de titel zal er nooit in maar met drie overwinningen voor Max Verstappen en zelfs podiumplaatsen voor Toro Rosso was het voorbije seizoen veel beter dan verwacht.

Volgens Andy Cowell, hoofd van de motorafdeling bij Mercedes, moeten we dan ook veel erkenning hebben voor de enorme progressie die Honda het voorbije jaar geboekt heeft.

“Honda heeft het voorbije jaar het meeste progressie geboekt, ze waren op het vlak van de ontwikkelingssnelheid veel beter dan Ferrari,” zei Cowell eerder deze week in een podcast van ‘Motorsport Magazine’.

“Red Bull kan wagens bouwen die kampioen kunnen worden, Max Verstappen is geweldig en Honda … de investeringen die zij doen zijn enorm en ook hun vastberadenheid is enorm.”

“Dat zien we nu ook allemaal op de baan. Je ziet dat in de structuur die ze hanteren en de beslissingen die genomen worden. Het gaat opwindend worden,” blikt Cowell uiteindelijk vooruit naar volgend jaar.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021