Eerste minister Maleisië: “Mogelijk keert de F1 ooit terug”

Volgens de eerste minister van Maleisië liepen de kosten voor het organiseren van de Maleisische GP te hoog op. Daarom werd besloten om de F1-race de komende jaren niet langer te organiseren, al sluit de eerste minister een terugkeer van de Formule 1 zeker en vast niet uit.

De Maleisische regering zou de organisatie achter de GP van Maleisië tot zo’n 67 miljoen dollar per jaar gesubsidieerd hebben. Het kostenplaatje voor het organiseren van de F1-race liep te hoog op terwijl de return voor het land naar verluidt steeds kleiner werd.

“De economische levensvatbaarheid werd steeds minder aantrekkelijk en we besloten om er mee te stoppen,” aldus Datuk Seri Najib, de eerste minister van Maleisië. “Het betekent echter niet dat er in de toekomst overwogen kan worden om de Formule 1 te laten terugkeren, maar dan wel op basis van economische omstandigheden die gunstig zijn.”

“Het is tijd om er mee op te houden, al hebben we er wel voordeel uit gehaald van de Formule 1 te organiseren. De voordelen die we in ruil kregen werden echter steeds kleiner.”

Volgens Datuk Razlan Razali, de CEO van het Sepang International Circuit waarop de GP van Maleisië werd georganiseerd, zal het minstens vijf jaar duren alvorens de Maleisische regering zal overwegen om eventueel opnieuw een F1-race te organiseren. De GP van Maleisië stond sinds 1999 op de F1-kalender.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}