Ferrari: “We blijven in de titel geloven”

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene laat weten dat de Scuderia weigert van de handdoek in de ring te gooien en dat ze blijven geloven in de titel.

Zowel bij de constructeurs als bij de rijders hebben de Italianen in de voorbije twee Grote Prijzen heel wat punten verspeeld. In Singapore was er de dubbele opgave na de startcrash waar beide Ferrari’s Max Verstappen en zichzelf uitschakelden en in Sepang waren technische problemen hun deel.

Vettel kon geen tijd neerzetten in de kwalificaties en de bolide van Raikkonen hield er op zondag al mee op nog voor de race begonnen was. De Duitser wist na een fantastische inhaalrace de schade nog te beperken en volgt in de strijd om de titel nu op 34 punten van Hamilton, bij de constructeurs bedraagt het verschil al 118 punten met Mercedes.

De resultaten mogen dan wel grondig tegengevallen zijn maar het tempo dat Ferrari aan de dag legde tijdens de race was bemoedigend. Dat vindt ook teambaas Arrivabene.

“Gedurende het hele weekend hadden we een erg competitieve auto,” aldus de Italiaan. “Dat heeft iedereen kunnen zien door ons tempo in de vrije trainingen, de kwalificatie van Kimi en de inhaalrace van Seb waarin hij van de laatste naar de vierde plek reed.”

“Desondanks is dit uitgedraaid tot de zwaarste race van het jaar voor ons omdat we met bepaalde problemen werden geconfronteerd die we nu grondig moeten onderzoeken. Door deze problemen zag Seb zijn kwalificatie mislukken en Kimi zijn race.”

“Het team is echter onverstoord blijven verder werken in de garage en ze hebben een perfecte strategie uitgedokterd,” vertelt Arrivabene.

“We moeten gewoon in onszelf blijven geloven: we hebben een goede auto, goed personeel, goede rijders en vooral de wilskracht om te vechten tot aan de streep,” besluit de teambaas.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022