Eerste punt voor Fernando Alonso

Fernando Alonso heeft eindelijk zijn eerste WK-punt beet. Na een moeilijke start van het seizoen, eindigde de Spanjaard voor het eerst dit seizoen in de punten.
image
Het begon alweer zorgwekkend voor McLaren. In hun thuisrace moest Jenson Button na één ronde opgeven na contact met zijn teamgenoot Alonso. “Fernando probeerde uit de problemen te blijven in bocht drie, maar daardoor verloor hij volgens mij de achterkant en raakte hij mijn achterband,” klinkt de uitleg van Jenson Button. De wagen van Button leed niet veel schade op, maar door de klap viel de motor uit. Het was dus snel weer einde verhaal voor Button, die zijn supporters liever een langere show wou aanbieden.

Na de eerste ronde kwam Fernando Alonso, na de aanrijding met Button, meteen de pits in. De Spanjaard moest de pits opzoeken voor een nieuwe voorvleugel. Ook geen goed begin dus voor de andere McLaren bolide.

“Het was een ongelofelijke start. Er was heel wat te doen in de derde bocht,” becommentarieert Alonso de openingsfase van de race. “De twee Lotussen raakten elkaar. Ik spinde bijna om deze twee te vermijden, maar daardoor raakte ik Jenson.”

Uiteindelijke werd het toch nog een positieve dag voor Alonso. Hij behaalde immers zijn eerste punt van het seizoen. Jenson Button haalde in Monaco reeds vier punten. “Het is niet het beste resultaat,” zo zegt Alonso. “Toch zal de tiende plaats een positief effect hebben op de werksfeer. We weten dat dit een groot project is. Het team werkt dag en nacht om de auto beter te maken. Het is dan ook belangrijk om een goed resultaat te behalen en in de punten te rijden.” Fernando Alonso laat weten dat de prestatie van vandaag goed was voor de moraal voor iedereen binnen McLaren.

Hopelijk geeft deze positieve noot een boost voor het Britse team, dat nog steeds geplaagd blijft met problemen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022