Felipe Massa: “Overwinning was mogelijk zonder de regen”

Felipe Massa is er van overtuigd dat een overwinning eventueel mogelijk was geweest indien het niet was beginnen regenen.

Felipe Massa kende een kanonstart en haalde meteen Nico Rosberg en polesitter Lewis Hamilton in. Ook teamgenoot Valtteri Bottas kende een goede start. De Finse teamgenoot van Massa kon Rosberg inhalen en slaagde er na de safety car-fase bij de herstart zelfs in om Lewis Hamilton in te halen.

Lange tijd zag het er naar uit dat Massa vervolgens ingehaald zou worden door Bottas maar de Braziliaan wist zijn Finse teamgenoot toch achter zich te houden, al dan niet met de hulp van het team.

Tijdens de pitstops verschalkte Hamilton echter beide Williamsen waarna Felipe Massa definitief zijn leidersplaats in de race verloor. Meer zelfs, toen het begon te regenen bleken Massa en Bottas een heel stuk minder competitief en slaagden ze er zelfs niet meer in om op het podium te eindigen.

“Het is een frustrerend resultaat want de race was geweldig vandaag. Ik kende een fantastische start en we waren heel de tijd met Mercedes aan het vechten. Het was zelfs mogelijk om de race te winnen indien het droog was gebleven, dat is mooi. Het is jammer dat we die plaatsen zijn kwijtgespeeld in de regen. We hebben een ronde langer gewacht tijdens de tweede pitstop en daardoor verloren we ook de kans om op het podium te eindigen. De regen heeft nogmaals de zwakte van onze wagen op een nat circuit aangetoond,” besluit Massa.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer