Raikkonen: “Pitstop was een foute beslissing”

Kimi Raikkonen blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. De Fin schakelde tijdens de race veel te vroeg over naar intermediates, waardoor hij slechts als achtste over de finish reed.

Raikkonen kwalificeerde zich voor Vettel op de vijfde plaats op de startgrid, tot zover het goede nieuws want de race en het eindresultaat daarvan waren opnieuw een heel stuk minder goed.

Tijdens het droge gedeelte van de race kon Raikkonen wedijveren met Vettel, maar toen de regen intenser begon te worden liep het mis voor de Fin. Raikkonen besloot een gedurfde beslissing te nemen om binnen te komen voor intermediates. Enkele andere wagens volgden hem in die keuze, maar het bleek nadien de foute keuze te zijn. Rondenlang verloor Raikkonen meerdere seconden per ronde, aangezien zijn intermediates ook nog eens erg snel begonnen te verslijten moest hij tegen het einde van de race zelfs opnieuw binnenkomen voor een nieuw setje banden.

Raikkonen geeft toe dat het uiteindelijk een foute beslissing was om toen al binnen te komen voor intermediates.

“Het wisselde allemaal erg snel en dat van ronde tot ronde,” probeerde Raikkonen een verklaring te geven. “De ene ronde was het zeer glad en vervolgens veranderde het wat op sommige plaatsen. Ik reed vervolgens door de zesde en zevende bocht en voor mij was het daar erg glad. Het zag er ook naar uit dat het steeds harder aan het regenen was. Ik besloot vervolgens om binnen te komen, aangezien ik dacht dat het zou blijven regenen. Het was vier ronden te vroeg. Het was dan ook de verkeerde keuze, al hebben we het op zijn minst geprobeerd.”

Een achtste plaats en opnieuw een foute beslissing, het is niet ideaal voor Raikkonen. De speculaties over de Fin nemen de jongste weken steeds nadrukkelijker toe en aan namen van mogelijke vervangers is er geen gebrek. Raikkonen had dan ook nood aan een erg goed resultaat, maar dat is er opnieuw niet gekomen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}