Verstappen: “Dit was niet mijn weekend”

De GP van Groot-Brittannië werd een race om snel te vergeten voor Max Verstappen. Nochtans startte het weekend veelbelovend, met een derde tijd in de eerste oefensessie.


Bij de start kwam het tot aanrijdingen tussen enerzijds Romain Grosjean en zijn teamgenoot Pastor Maldonado, en anderzijds tussen de McLarens van Fernando Alonso en Jenson Button. Max Verstappen bevond zich daar middenin, en kon de brokken maar net ontwijken. De Nederlander startte immers pas vanop P13, na een frustrerende kwalificatie. “Mijn start was erg slecht, door heel wat wielspin. Er waren enkele crashes net voor mij, maar gelukkig kon ik die ontwijken.” vertelde Verstappen op zijn officiële website.

Die crashes zorgden voor de eerste en tevens enige “echte” safety car. Toen deze echter terug naar binnen reed en de race opnieuw opgang kwam, spinde Verstappen in bocht twee van de baan. De 17-jarige Nederlander slaagde er niet meer in om zijn wagen in achteruit te krijgen, waarna het team hem de opdracht gaf zijn motor af te zetten. Opnieuw geen punten dus voor Max, die een veelbelovend weekend in mineur ziet eindigen.

Tegenover GPUpdate verklaarde de Toro Rosso coureur dat hij werd verrast door een windstoot. “Ik kreeg de harde banden moeilijk op temperatuur, maar ook de wind speelde een rol. Toen ik in bocht twee opnieuw op het gas ging, werd ik erdoor verrast. Die bocht is normaal gezien erg stabiel, maar bij de herstart bleek het er behoorlijk glad.”

“We konden vandaag sowieso punten pakken. De wagen gedroeg zich uitstekend, al kon ik dat zelf niet laten zien. Een beter resultaat tijdens de kwalificatie zou ons natuurlijk ook al heel wat hebben geholpen, maar ook naar het einde van de race toe in de regen hadden we sterk voor de dag kunnen komen.” aldus Verstappen, die hoopt dat de Hungaroring hem over drie weken gunstiger gezind zal zijn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer