Rosberg: “Ik dacht dat Lewis de verkeerde keuze had gemaakt”

Nico Rosberg was er aanvankelijk van overtuigd dat Lewis Hamilton de foute beslissing had genomen om de pitlane in te rijden voor intermediates.

De race verliep niet volgens plan voor Mercedes met Hamilton en Rosberg die een slechte start kenden. Het uiteindelijke resultaat was echter opnieuw een dubbeloverwinning waarbij Hamilton mocht zegevieren, voor Rosberg.

Na een slechte openingsfase van de race slaagde Rosberg er tijdens de tweede wedstrijdhelft toch in om beide Williamsen in te halen. Rosberg naderde op een gedeeltelijk natte baan vervolgens snel op Hamilton. Beide wagens stonden toen nog op slicks en toen Rosberg op amper drie seconden van Hamilton kwam te liggen reed de Brit plots de pitlane in voor intermediates.

De Duitser geeft toe dat hij aanvankelijk blij was toen hij zijn teamgenoot de pitlane zag inrijden. Rosberg dacht immers dat Hamilton de foute beslissing had genomen, maar uiteindelijk bleek het net het ideale moment om intermediates te laten monteren. Het begon immers plots veel harder te regenen, waardoor Nico Rosberg tijdens die ronde extra op slicks zo’n zes tot zeven seconden verloor op Hamilton. Het bleek nadien het verschil te betekenen tussen een tweede en eerste plaats.

“Ik voelde me goed toen het begon te regenen, ik voelde me erg goed,” zei Rosberg na de race. “Ik kon echt aanvallen, beide Williams-wagens inhalen en de kloof met Lewis serieus verkleinen. Ik hoopte dan ook dat de race zo verder zou kunnen verlopen en dat ik Lewis later in de race zou kunnen aanvallen. Plots reed Lewis toen de pits in. Ik was er redelijk zeker van dat dit toen de foute keuze was, aangezien alles nog erg ‘close’ was. Ik was dan ook blij om te zie dat hij een pitstop maakte.”

“Uiteindelijk bleek het echter de juiste beslissing want het begon harder te regenen tijdens de ronde dat ik nog op slicks stond. Ik moest in ieder geval mijn kans wagen want indien ik Lewis simpelweg in de pitlane volgde dan zou ik sowieso verliezen. Ik moest dan ook mijn kans wagen en minstens nog een ronde buiten blijven. Uiteindelijk lukte het niet maar ik heb alles gedaan wat ik kon,” blikt Rosberg terug op de beslissende fase van de race.

Nico Rosberg ziet het verschil met Hamilton in de wk-tussenstand door zijn tweede plaats opnieuw groeien naar zeventien punten. Echt ontevreden was Rosberg daar achteraf niet mee wan lange tijd zag het er slechter naar uit toen Rosberg vierde in de race lag en vast zat achter beide Williamsen. Rosberg weet natuurlijk ook dat titelstrijd nog lang is.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer