Hamilton emotioneel na thuisoverwinning

Lewis Hamilton moest naar eigen zeggen vechten tegen de tranen na zijn overwinning tijdens de GP van Groot-Brittannië.

Hamilton veroverde gisteren de polepositie maar hij kon die polepositie niet verzilveren tijdens het begin van de race. Hamilton kende, net als Rosberg, immers geen al te beste start. Hamilton viel uiteindelijk terug naar de derde plaats maar de Brit wit tijdens de pitstops opnieuw naar de leiding te gaan.

Ook even later, toen het begon te regenen, maakte Hamilton de juiste beslissing. Hamilton bleef lang genoeg op droogweerbanden rijden, alvorens op het ideale moment over te stappen naar de intermediates. Het was immers hard genoeg aan het regenen en Nico Rosberg ging nog een ronde door op zijn slicks. Het bleek nadien cruciaal voor de overwinning want in de ronden voordien was Rosberg een heel stuk sneller dan Hamilton.

“Ik denk dat ik voor de eerste keer in mijn carrière op het vlak van de banden de perfecte beslissing heb genomen,” zei Hamilton op het podium. “Ik ben zeer, zeer blij daarmee en ik slaagde er zo in om met mijn wagen door te blijven gaan.”

“Ik ben zo opgetogen, je kan je niet inbeelden hoe blij ik nu ben. Ik hoopte tijdens de laatste ronde simpelweg dat ik het zou uithoudenIk ga blijven pushen voor het kampioenschap maar laat ons nu feesten!”

Zijn slechte start stak hij, in tegenstelling tot in Oostenrijk, niet op een slechte koppeling.

“Om eerlijk te zijn was mijn koppeling goed. Er was gewoonweg weinig grip tijdens de start. Ik denk dat Nico hetzelfde probleem had. Het zorgde ervoor dat de race nog opwindender werd en ik bleef maar pushen. Ik denk dat het de race ook opwindender maakte voor de fans,” besluit Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022