‘Egoïstische’ Jenson Button gemotiveerd om in de F1 te blijven

Jenson Button, rijdt hij ook volgend jaar nog voor McLaren of niet? We zijn een jaar later en we moeten ons dezelfde vraag stellen als vorig jaar, al hoopt de Brit wel dat er deze keer sneller duidelijkheid komt dan vorig jaar.

Button zelf zegt naar eigen zeggen erg gemotiveerd te zijn om er nog een seizoen bij te doen in de Formule 1. De Brit werkt momenteel zijn zestiende seizoen in de Formule 1 af en ondanks de tegenvallende resultaten dit seizoen zou hij daar maar al te graag nog een zeventiende seizoen aan toevoegen.

Maar komt dat zeventiende seizoen er ook? Dat hangt uiteraard van McLaren-Honda af. Uiteindelijk is het het team dat beslist en met Kevin Magnussen en Stoffel Vandoorne zijn er twee stevige concurrenten voor het tweede racezitje naast Fernando Alonso.

Button zelf denkt alvast niet dat dit het juiste moment is om de Formule 1 vaarwel te zeggen.

“Heel mijn leven heeft rond ‘op het podium staan’ gedraaid,” zei Button tegenover ESPN. “Toen ik in de karting reed keek ik naar de andere kinderen en wist ik dat mijn trofee groter was dan die van hen. Het is zoiets dat ik gedurende 27 jaar van mijn leven heb gedaan.”

“Het is een verandering, de Formule 1 verlaten, en die verandering zal ook plaatsvinden, maar je moet weten wanneer het gepaste moment is.”

Vorig jaar werd Jenson Button gelinkt aan een eventuele overstap naar het World Endurance Championship (WEC). Button laat echter weten dat een egoïstisch kantje van hem er echter voor zorgt dat hij de F1 nog steeds aantrekkelijker vindt.

“De Formule 1 is een teamsport, net als elke andere motorsport, maar wanneer je in de wagen zit dan denk je daar niet aan. Racepiloten zijn redelijk egoïstisch en dat moet je ook zijn. Dat is ook de reden waarom ik momenteel geen kinderen wil, omdat ik erg egoïstisch ben. Ik heb geleerd om egoïstisch te zijn door waarmee ik dagelijks bezig ben en de vele uren die ik aan mijn training spendeer, weg ook van mijn vrouw en familie.”

“Je moet egoïstisch zijn indien je zo goed mogelijk wil presteren. Daardoor is de Formule 1 ook perfect voor mij,” besluit Jenson Button.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}