Luchtkwaliteit in Singapore verbetert

De luchtkwaliteit in Singapore, waar dit weekend de dertiende race van het F1-seizoen plaatsvindt, is aan het verbeteren.

Begin deze week werd er gevreesd dat de GP van Singapore door een te slechte luchtkwaliteit uitgesteld zou moeten worden. De voorbije vierentwintig uur is de luchtkwaliteit echter verbeterd.

De luchtkwaliteit in de Aziatische stadstaat is zo slecht omdat er een smog-wolk over Singapore trekt. Die smog-wolk wordt veroorzaakt door bosbranden op het nabijgelegen Indonesische eiland Sumatra. Daar worden grote stukken bos in brand gestoken om er landbouwgrond van te maken, een jaarlijks terugkerend probleem.

De organisatoren van de GP van Singapore namen omwille van de slechte luchtkwaliteit reeds diverse maatregelen. Zo worden er mondmaskers verkocht tegen kostprijs en worden de toeschouwers via de grote schermen rondom het circuit op de hoogte gehouden van eventuele ontwikkelingen. Ook alle EHBO-posten rond circuit staan paraat.

De organisatie laat weten de verdere evolutie van de luchtkwaliteit nauwlettend in de gaten te houden en zal indien nodig hierover gepast communiceren.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}