Emerson Fittipaldi steunt Felipe Massa: “Maar het zal moeilijk worden om nog iets te doen aan de F1-titel van 2008”

Ferrari
Ferrari

In gesprek met ‘The Mirror’ laat Emerson Fittipaldi weten dat hij zijn landgenoot Felipe Massa steunt in het proberen verkrijgen van de wereldtitel van 2008. Tegelijkertijd laat Fittipaldi echter verstaan dat hij de kans klein acht dat er nog iets zal veranderen.

“Ik sta voor de volle 100 procent achter Felipe Massa,” aldus Fittipaldi tegenover ‘The Mirror’. “Als Braziliaan zou ik maar al te graag hebben dat Felipe wereldkampioen wordt. Wanneer je terugkijkt naar die race dan maakte Ferrari een fout tijdens de pitstop. Dat betekent dat het resultaat van die race niet veel zou veranderen. Het is moeilijk om dat te veranderen, dat is mijn persoonlijke mening.”

De strijd om de wereldtitel werd in 2008 uiteindelijk definitief beslist in de allerlaatste bocht van de allerlaatste race op de F1-kalender. Uitgerekend in Brazilië wist Felipe Massa toen te zegevieren, een emotioneel moment voor de Braziliaan waarin hij gedurende enkele seconden wereldkampioen leek, tot Hamilton alsnog voorbij ging aan Timo Glock en zich tot wereldkampioen wist te kronen.

Ook al was Emerson Fittipaldi toen te gast bij het McLaren F1 team, stiekem supporterde hij toen toch voor zijn landgenoot Felipe Massa.

“Ik was toen in de McLaren-pitbox als gast van Lewis Hamilton,” aldus Fittipaldi. “Toen Felipe als eerste over de finish reed stonden slechts twee mensen op om te juichen: mijn vrouw en ik. Al de anderen waren stil. Vijftien seconden later stond iedereen op en begonnen ze te schreeuwen en ik begreep niet waarom! Maar dat was dus de dag dat het gebeurde.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print