Emotionele Lewis Hamilton: “2020 belangrijkste jaar in ons leven, nu moet er verandering komen”

In een uitgebreide post op Instagram heeft Lewis Hamilton het over zijn hoop dat 2020 het jaar wordt waarin er veel zal veranderen, onder andere wat de discriminatie van minderheden betreft.


De voorbije dagen heeft Hamilton naar aanleiding van de dood van George Floyd enkele emotionele boodschappen op zijn sociale media geplaatst. De zesvoudig F1-kampioen viseerde daarin onder andere zijn collega-rijders alsook de Formule 1 als een ‘blanke’ sport.

Hamilton sprak op emotionele wijze zijn ongenoegen uit tegenover het racisme dat nog steeds plaatsvindt en steunde ook openlijk Black Lives Matter. In een nieuwe boodschap meent Hamilton dat 2020 een cruciaal jaar wordt en spreekt hij zijn hoop op verandering uit.

“We moeten ons verenigen!” schrijft Hamilton op Instagram. “Ik heb me afgevraagd waarom 2020 van bij het begin zo gedoemd is maar ik begin te geloven dat 2020 misschien wel het belangrijkste jaar uit onze levens wordt. Het wordt het jaar waarin we eindelijk onze manier van leven en de sociale onderdrukking van minderheden kunnen aanpakken.”

“We willen gewoon kunnen leven, we willen dezelfde kansen op het vlak van studeren, op het leven. We willen niet bang zijn om op straat te lopen, naar school te gaan, of om naar eender welke winkel te gaan.”

“We verdienen dat net zoveel als iedereen. Gelijkheid is van het grootste belang voor onze toekomst, we kunnen niet stoppen met dit gevecht te voeren. Ik zal nooit opgeven!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner