“COVID-19 heeft invloed gehad op beslissingen bij Ferrari, ook voor Sebastian Vettel”

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft het coronavirus COVID-19 heel wat beslissingen bij Ferrari beïnvloed.


Een van de belangrijkste beslissingen die Ferrari nam is om eind 2020 de samenwerking met Sebastian Vettel stop te zetten. In gezamenlijk overleg gaan beide partijen uit elkaar maar dat was niet het oorspronkelijk plan.

“We houden van Sebastian,” aldus Binotto tegenover ‘Marca’. “Hij maakt deel uit van ons team, ons project, het was dus geen makkelijke beslissing.”

“Seb was onze eerste keuze maar toen kwam COVID-19, een situatie die heel wat dingen veranderd heeft. De nieuwe reglementen, het lagere budgetplafond, we moeten naar de toekomst kijken en daarom hebben we enkele moeilijke beslissingen moeten nemen.”

En daardoor zit Ferrari plots in een situatie waarbij de ene rijder ook volgend jaar nog voor het team zal rijden en de andere zal vertrekken. Voorafgaand aan het begin van het seizoen belooft dat net als vorig jaar misschien vuurwerk te geven maar Binotto gaat er vanuit dat Vettel niets gek zal doen.

“Seb is een geweldig persoon en een professional met een gevoel voor verantwoordelijkheid. Ik ben er zeker van dat hij zijn laatste seizoen bij ons op een goede manier zal afsluiten en dat hij zijn best voor het team zal doen. Ik verwacht dan ook geen slecht gedrag van hem,” aldus Binotto.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print